Najnowsze artykuły:
W końcu postanowiła pomóc samej sobie i - zmieniając swoje nawyki - zmieniła też życie Brytyjczyków. Jej blog kulinarny każdego miesiąca odwiedza ponad 2 mln internautów, a jej książki kucharskie ...
Uważam, że dobre ciasto to nie tylko takie, które dobrze smakuje, ale też takie, które szybko się robi. Jednym z nich jest właśnie napoleonka z ciasta francuskiego. Ten banalny przepis rozdałam już ...
Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję.
Jesienią i zimą szukamy w kuchni tzw. umilaczy, czyli jedzenia, które może nas rozgrzać i poprawić humor. Zwrotem próbującym oddać sens angielskiego określenia... Zastanawiasz się, jak nie przytyć ...
Czy wiesz, że ten często pomijany składnik może być prawdziwym superbohaterem twojego zdrowia? Rabarbar, znany głównie z deserów, kryje w sobie niesamowite korzyści zdrowotne, które mogą całkowicie od ...
Domowe wypieki nie zawsze muszą być z jajkami i masłem, by były puszyste i pyszne. Ciasto do zrobienia w chwilę.. no dobrze - będę bardziej precyzyjna.. 5-10 minut + pieczenie 45 minut. Wykonuję je w ...
Zwrotem próbującym oddać sens angielskiego określenia... Blogerka Katarzyna Klimczewska prowadzi program kulinarny w wietnamskiej telewizji. O tym, jak do tego doszło powiedziała w "Dzień Dobry TVN".
„Brzydkie ciasta” to nowy trend kulinarny. Polubią go niedoświadczeni domorośli cukiernicy i fani artystycznego chaosu. Niedoskonałość w kuchni staje się zaletą. Cukiernie prześcigają się w kunszcie i ...
Ciasto ze śliwkami to wypiek dobry na wiele okazji. Z aromatyczną kawą, czy też herbatą zachwyci niejedno podniebienie. Podane z kruszonką jest mega chrupiące, a jednocześnie rozpływa się w ustach.
CIASTO DYNIOWE – z purée z dyni Hokkaido, na maśle. Czyli prostoty przepis na jesienne ciasto o pięknym kolorze. Słodkie, wilgotne, z nutą pomarańczy i cynamonu. Możemy również dodać odrobinę imbiru i ...